counter free hit unique web
Vår adresse Gjærsjøvegen 2 2760 Brandbu Norway
Kontakt oss  +47 355 43 458  email Org.nr. 917727031
©2014-2018 Tropisk Gartneri

SCOVILLE

SCOVILLE HEAT UNITS

Scoville, eller SHU (Scoville Heat Units). Er en skale oppfunnet av apotekeren Wilbur Scoville i 1912, for å måle styrke (capsaicin) som først og fremst finnes i chili. For å måle Scoville før, fikk chili suge i alkohol, for å trekke ut chili sitt emne, capsaicin. Som i sin tur ble fortynnet med en sukkeroppløsning, tils styrken kunne knapt merkes på tungen. For eksempel kan 1 ml puré av habanero, fortynnet med 300 liter vann, da vill habanero få en styrke på 300 000 scoville. I dag måler man konsentrasjonen av capsaicin direkte inn i laboratoriet, og scoville er omdefinert slik at den starter fra den målte konsentrasjonen i stedet for. Paprika er mellom 0 - 100 scoville enheter, jalapeno på 2500 - 8000 og ren capsaicin 16 millioner.
Vår adresse Gjærsjøvegen 2 2760 Brandbu Norway
Kontakt oss  +47 355 43 458  email Org.nr. 917727031

SCOVILLE

SCOVILLE HEAT UNITS

Scoville, eller SHU (Scoville Heat Units). Er en skale oppfunnet av apotekeren Wilbur Scoville i 1912, for å måle styrke (capsaicin) som først og fremst finnes i chili. For å måle Scoville før, fikk chili suge i alkohol, for å trekke ut chili sitt emne, capsaicin. Som i sin tur ble fortynnet med en sukkeroppløsning, tils styrken kunne knapt merkes på tungen. For eksempel kan 1 ml puré av habanero, fortynnet med 300 liter vann, da vill habanero få en styrke på 300 000 scoville. I dag måler man konsentrasjonen av capsaicin direkte inn i laboratoriet, og scoville er omdefinert slik at den starter fra den målte konsentrasjonen i stedet for. Paprika er mellom 0 - 100 scoville enheter, jalapeno på 2500 - 8000 og ren capsaicin 16 millioner.
©2014-2018 Tropisk Gartneri