Scoville

SCOVILLE

SCOVILLE HEAT UNITS

 

Scoville, eller SHU (Scoville Heat Units). Er en skale oppfunnet av apotekeren Wilbur Scoville i 1912, for å måle styrke (capsaicin) som først og fremst finnes i chili.

 

For å måle Scoville før, fikk chili suge i alkohol, for å trekke ut chili sitt emne, capsaicin. Som i sin tur ble fortynnet med en sukkeroppløsning, tils styrken kunne knapt merkes på tungen.

For eksempel kan 1 ml puré av habanero, fortynnet med 300 liter vann, da vill habanero få en styrke på 300 000 scoville.

 

I dag måler man konsentrasjonen av capsaicin direkte inn i laboratoriet, og scoville er omdefinert slik at den starter fra den målte konsentrasjonen i stedet for.

 

Paprika er mellom 0 - 100 scoville enheter, jalapeno på 2500 - 8000 og ren capsaicin 16 millioner.

 

 

 

 

ART NAVN

SHU

Caroline Reaper     «verdens heteste»

1.569.383 -  2.200.000

Trinidad Scorpion (Butch T)1.163 700

1.163 700

Bhut Jolokia

800 000 - 1.001.304

Naga Inferno

1.000 000

Fatalii

350 000

Razzamatazz

350 000

Habanero

150 000 - 300 000

Habanero Chicken Itza

180 000

Scotch Bonnet

100 000 - 350 000

Peruvian Purple Passion

100 000 - 250 000

Apache F1

80 000

Cow Horn

50 000

Aji Crystal

30 000 - 50 000

Blondie

30 000 - 50 000

Filius Blue

30 000 - 50 000

Cayenne

30 000 - 50 000

Black Scorpion Tounge

30 000

Black Cobra

20 000 - 40 000

Abchazskij Ostruyi

15 000 - 30 000

Lemon Drop

15 000 - 30 000

Peruviano Arancio

15 000 - 30 000

Peter´s Pepper

10 000 - 23 000

Fish Pepper

5000 - 30 000

Jalapeño

2 500 - 10 000

Brazilian Starfish

2 500 - 4000

Stavros Greek Pepperoncini

3 500

Alma Paprika

2 000 - 3 000

Chiluacle Negro

2 000

Poblano

1 000 - 2 500

Norway ©2014-2017 Tropisk Gartneri

 

Org.nr. 917727031